Vybíráme dřez
V dnešní době, která se chlubí jedním inovativním prvkem za druhým, si můžete opravdu vybírat z nespočet možností. Při zařizování jednotlivých prvků do vašeho domova, pak máte vše ve vlastních rukou.
Kuchyň je místem, kde se toho v průběhu dne odehrává víc než dost. Kromě přípravy jídla, vaření, servírování až po samotnou konzumaci vašich výrobků, je rovněž nesmírně důležité zaměřit se i na sekci, jakou je mytí nádobí. Nezbytnou součástí kuchyňské linky bývá dřez a při jeho výběru musíte myslet opravdu na všechno.
Granitový nebo nerezový?
V posledních letech se stal granitový dřez jakýmsi trendem a doma ho touží mít opravdu každý. Disponuje nadmíru krásným designem a jeho údržba je zcela bezproblémová.
Při jeho pořízení myslete i na to, že si za takový skvost ve vaší kuchyni i připlatíte. Výrobci se snaží poskytnout na něho (pokud budete dbát na jeho správnou údržbu) doživotní záruku. Je vysoce odolný a nepodléhá poškození. Pokud ovšem dodržíte několik zásad:
– nesmíte do něho vkládat ostré předměty, jakými jsou například nože
– jeho čištění by mělo být na bází lehkého oplachování, bez použití příliš silných chemických prostředků (na písek tedy rovnou zapomeňte)
– s vkládáním rozpálených předmětů (hrnce, pánvičky, zapékací mísy) buďte taktéž velmi opatrní a raději se tomu vyhněte
Jeho předchůdce, který svou největší slávu zažil před několika lety zpátky, je nerezový dřez. Ten byl v mnoha ohledech naprostou jedničkou z hlediska vzhledu a použitelnosti. Jeho údržba je díky použití přípravků vůči vodnímu kameni snadná, ovšem je nutné ji dělat pravidelně. Co je nepopíratelnou výhodou je nižší cenová kategorie, která je dostupná všem. Za nevýhodou by se dalo pokládat to, že není tak odolný jako granitový a díky materiálu se můžete setkat s viditelnými nedostatky v průběhu jeho používání.
Pokud se rozhodnete pro jakýkoliv, myslete nejen na to, abyste jeho mytí nezanedbávali, ale především i na to, abyste byli s vaší volbou spokojeni a mohli si říct, že je to přesně to, co ve vašem domově chcete mít.